Nat Geo editor’s favorite

Zo’n twee jaar geleden werd ik lid van de Yourshot National Geogrpahic foto community. Het is een uitgebreid net werk met miljoenen leden wereldwijd. Je kunt er je mooiste foto’s uploaden, die van anderen bekijken en liken, je laten inspireren en van gedachten wisselen over wat er geslaagd is aan een beeld en wat er beter kan.

Ook worden er met regelmaat competities uitgeschreven waarvoor je tot 3 foto’s kunt insturen. Zo nu en dan stuur ik iets in, en bewonder de vaak spectaculaire beelden van anderen. Soms zijn er wel 10.000 inzendingen voor 1 wedstrijd. De Nat Geo editor selecteert een aantal favorieten, zeg zo’n 200. Weer een selectie daarvan worden voorzien van een persoonlijke Editors Note. Een klein deel (zo’n 20) wordt meegenomen in de finale selectie en gepubliceerd als Story op de Yourshot site.

Vanwege de indrukwekkende aantallen en vaak adembenemende foto’s van mede fotografen had ik nooit de illusie dat de keus van een editor op mijn foto zou vallen. Tot ik een foto instuurde voor de competitie ‘What an adventure’. In oktober hadden we in Italie een klimparcours hoog door de bomen gedaan – dat wil zeggen het hele gezin behalve ik. Iemand moet tenslotte foto’s maken. Het leverde mooie beelden op; de blauwe lucht, oranje lariksen en daartegen de klimmers bijna als stilhouetten.

Voor ons was het een echt avontuur – mede doordat Echtgenoot op een gegeven moment zo vast kwam te zitten dat hij door een toezichthouder moest worden losgemaakt. Ik vond onze ervaring prachtig aansluiten bij het thema en de opdracht omschrijving.

Best wel erg trots toen mijn foto werd geselecteerd als één van Editor’s Favorites. En nog een beetje trotser toen deze een dag later werd voorzien van een persoonlijke Editor’s Note door de Nat Geo fotograaf!

http://yourshot.nationalgeographic.com/photos/11320054/

En nu afwachten en stiekem hopen dat ie de publicatie op Yourshot haalt….. 🙂

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *